طی پژوهش و بررسی‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در سال‌‌های اخیر مشخص شده که کشت زعفران در شهرستان‌های کوهدشت، خرم‌آباد و بیرانشهر بهترین سازگاری را داشته و میانگین تولید در مزارع این شهرستان‌ها ۷٫۵ کیلوگرم است.


به گزارش سلام دلفان؛پروین رامک گفت: هم اکنون گیاهان دارویی که زراعی شده و یا در حد انبوه در رویشگاه‌های طبیعی تولید می‌شوند، توانایی حضور در بازارهای جهانی، ارزآوری و قدرت رقابت در میدان اقتصاد بین‌المللی را دارند.

وی اضافه کرد: در دهه ۷۰ و تا اواسط دهه ۸۰ گشنیز و رازیانه در سطح انبوه در شهرستان‌های سلسله و دلفان کشت می‌شدند اما متأسفانه در سال‌های اخیر سطح زیرکشت این گیاهان به شدت کاهش یافته و لازم است در این خصوص موضوع بررسی و آسیب‌شناسی شود.

رامک ادامه داد: طی پژوهش و بررسی‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان در سال‌‌های اخیر مشخص شده که کشت زعفران در شهرستان‌های کوهدشت، خرم‌آباد و بیرانشهر بهترین سازگاری را داشته و میانگین تولید در مزارع این شهرستان‌ها ۷٫۵ کیلوگرم است.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: این رقم بالاتر از میانگین تولید زعفران در کشور که حدود ۵٫۵ کیلوگرم بوده، است.

وی خاطرنشان کرد: کشت گونه‌های مختلف ازجمله آویشن در محیط مزارع مرکز نیز نشان داده که این گونه‌ها در صورت زراعی شدن از تولید و عملکرد مطلوبی برخوردار خواهند بود.

رامک گفت: با توجه به وجود استعدادها و مزیت‌های نسبی ممتاز اقلیمی و تنوع گونه‌های دارویی موجود استان، لازم است تا کاشت گیاهان دارویی مورد توجه ویژه قرار گیرد و برنامه‌هایی در زمینه تولید انبوه و تجاری‌سازی گیاهان دارویی و نیز بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی در استان طراحی و اجرا شود.

منبع : ایسنا


نظر کاربران


هنوز نظری ثبت نشده است !



جهت ثبت نظر عضو شوید یا وارد شوید